söndag 3 maj 2009

Söndag, dagen efter vernissage dagen


Vernissage dagen började väldigt nervöst. Man vet ju inte hur mycket folk det kommer att vara. Jag kom till eckerö post och tullhus en halvtimma innan, precis då höll musikunderhållningen på att rigga. Det var jazz bandet "sega gubbar" som stod för underhållningen. Jag satt mig på uteserveringen bredvid bandet i det underbara vädret. Jag njöt en kort stund sen kom radion för en intervju. Då blev allting plötsligt nervöst. Jag har ingen aning om vad jag pladdrade om, hoppas det dög till något. hehe. Efter det följdes ett tal av Peter Winqvist, ett mycket fint tal såklart men under hela tiden stod jag och funderade på om jag också måste säga något. Jag var skitnervös. Jag sade inget vackert tal utan inflikade bara om bandets namn "sega gubbar" som jag tyckte passade så bra till mina målningar. Under tiden kommer mor och mormor in med blommor och blad och därefter systrar och vänner. En föredetta arbetskollega och sorins familj. En stoort tack till alla ni som kom, särskilt till fia , fredde och bettan. Tack vare er så gick min nervositet över :) 
Till er som inte kunde komma kan jag säga att utställningen hänger ända fram till 30 maj:) så ta en dagstur ut  till eckerö och ät god choklad, i solen och kolla in målningarna. 

Efter vernissaget for jag och sorin raska puckar hem och började stöka för sorins 25-års födelsekalas. Alla var mätta när de kom, så de hade svårt att klämma ner mina kakor (som jag förövrigt är mäkta stolt över eftersom det sällan...eh aldrig händer att jag bakar.) jag bjöd på en underbar citroncheesecake som kanske var lite för fryst men GOD.hehe. tillslut var det bara jag , mihai, sorin syster Jana och Robert kvar, så vi drack våra öl oc begav oss (som planerat) ut på galejj. Vi började på Dinos, helt okej där men jag och syrran ville dansa så vi lämnade gubbarna kvar där för rocken och begav oss istället  till Arken.  Kände inte många där ...som vanligt. men vi försökte vårt bästa med att rocka fett på golvet och hade riktigt roligt. tyvär så sker tydligen alltid något missöde när ette är ute, en klassiker kan man väl snart börja benämna detta då min öl "råkade" flyga ur handen och rulla längs hela dansgolvet ...*pinsamt* nåja, sånt som händer ! eller? kanske "händer ette. 
Dagens söndag började med att hålla i huvudet på soffan  och somna till lite nu och då. sen var det bara att hoppa i bilen och åka till hamnen för en tillbaka färd till stockholm och verkligheten "skola" som jag lyckats glömma bort ett tag.
nu har jag anlänt tillbaks till stockholm, och ska sova djupt ett tag. puss och kramens


ps!bilden ovanför , är en av målningarna på utställningen


Utmanad av Diana:

Tre saker som finns i mitt/min:

Kylskåp: inget man kan laga en middag på...men det finns potatis, en rutten purjolök och ketchup
Frys: glass, bacon och fyst ärt-majs mix (mumsig blandning va?)
Skafferi:  bulgur, couscous och pasta
Handväska: hahaha... en JÄKLA MASSA SKRÄP!  någon gammal fimp, tuggummi papper, och det viktigaste -min kalender...hur sku jag annars komma ihåg att städa handväskan?
Sminkväska: mascara, kajal och rouge
Badrumshyllan: en grön gammal hårfön från typ 70-talet jag köpt på myrorna, parfymer och ett tittskåp som är som ett akvarie med fiskar som systerdotter matilda gjort.
Förråd: har inget förråd i sverige och förådet på åland har jag inte vågat titta in i på ett år. där finns nog hela min barndom i form av porslinsfigurer (föreställande delfiner och katter) en hel kista med broderade dukar jag fått varje födelsedag sedan jag föddes och gamla brev.
Hjärna: mycket vilja, tankar och ideer , men lite tid och kapital
Jackficka:  ciggen, tändaren nycklarna
Kryddskåp: det allra viktigaste är kryddmixen för att göra god dressing, sedan har jag just slängt iväg min kära parmesan och saltet är ju livsnödvändigt
Barskåp: hah! något sånt har jag inte. men jag har precis fått en flaska rött och en champagne flaska ;) men de flarrorna hinner tömmas innan jag skaffar ett barskåp
Köksbänk: kaffebryggaren min trogna vän , diskmedel och diskborste (det gäller att vara minimalistisk !! eller så är min diskbänk minimal..

Nu utmanar jag Fia och Linda!