onsdag 2 december 2009

experiment- DAG 3 - sista dagen som 26

Fortfarande rökfri!!! inte ett bloss på tre dagar :) däremot måste jag erkänna att jag snusat 4 snus per dag. jag som aldrig snusat i hela mitt liv. men tänkte att det kunde vara en övergångsgrejj.. sen tänker jag -hellre snus än cigg.


nåja. när man ändå är igång med att förändra sitt liv så tänkte jag att jag faktiskt ändå kunde färga håret. Åhojj! ja ... som vanligt gör jag mina hem experiment- som oftast börjar med katastrof och flera varv till Åhlens för att köpa flera färgpytsar. att man aldrig lär sig.


Tonade det först i en färg som var så nära min egen (råttfärgade) som möjligt, och det blev JÄTTE MÖRKT, så jag tvättade ur toningen typ 4 gångers tvätt. sen lade jag i blonda slingor. och så här böev resultatet. har inte ännu sett det i dagsljus- så det blir spännande imorgon bitti när jag vaknar. kanske blir mössa på min 27 -års dag.


Ush vilken "spegel pose" . men det är håret vi tittar på nu. så - vad tycks? (ärligt)

måndag 30 november 2009

experiment- livsomställning -dag 1

NU jäklar har jag drabbats av motivation av några människor jag beundrar. Den första personen får allting att verka så lätt-" vill man något så klarar man det, det är bara att göra det." den andre personen har en "killer body" som gör mina ögon glåmiga av avundsjuka -"det är bara att springa så får man den här kroppen".
Ja, så kombinationen av dessa inspirationskällor ska ta mig vidare till min stora livsomställning jag startade idag , nämnligen "operation sluta röka"

Jag började fundera på detta när jag insåg att shit- om 3 dagar är jag 27. Jag måste göra något viktigt för att göra detta nya år minnesvärt och ändra något, förnya något. inte bara ändra frisyr liksom!! jag tittade mig i spegeln igår och funderade på hurdan frisyr jag skulle klippa till- men såg en gråmulen dammtorva. trött, stressad, inrökt och glåmig. Hade bara skådat regnet utanför mitt fönster i flera månader och väntat på solen- nu hade jag fått nog ! Time for a change.

Om jag slutar röka kan jag faktiskt en dag springa- utan att lungorna kolapsar.
Jag behöver inte lukta illa mera och inte tugga tuggummi konstant, och därmed undvika magsår, och bra är också att Tage kanske vill hångla lite mera med mig, än vanligt (om det nu är möjligt) SKRIV GÄRNA NÅGRA ANDRA MOTIVATIONS-FAKTORER OM NI HAR NÅGRA ATT DELA MED ER AV!


Det som var svårt idag (första dagen) var när jag bryggde mitt udnerbara kolgruve-kaffe och jag av ren automatik var påväg mot dörren med kaffet i handen. vart är jag påväg ?? ut på balkongen med en cigg och kaffe? nähäpp. sätt dig ner i soffan du med ditt kaffe. jag blev helt knasig.. virrade runt några varv i lägenheten innan jag satte mej ner.
Det gick bra sen ända tills jag och johanna skulle ut på promenad. när jag gick ut genom dörren , började min hand treva efter cigg paketet i fickan ... men där fanns inget. ah..ja just det jag.
asså shit va inbyggda vanor man har- saker man gör utan eftertanke.
närjag senare stod i butikens kassa (hade köpt middag) så tänkte jag ta ett tuggummi paket , per automatik!! bara för att jag alltid har tuggis för att minska ner den äckliga smaken jag har i min mun av ciggen. nä , nu är det no more tuggis liksom. nu ska jag börja smaka gott.

söndag 29 november 2009